Bayramlık Baklava Tarifi Hazırlanışı

Unknown | 13:32 | 0 yorum

Bayramlık Baklava Tarifi Malzemeler: 1/2 ekmek içi, Üç çorba kaşığı tozşeker, Dört su bardağı fındık, Altı adet yufka, 150 gram erimiş tereyağı Tatlı şerbeti için 3 su bardağı tozşeker,1,5 su bardağı su, 1 çorba kaşığı limon suyu Hazırlanışı Bayat ekmeğin kabuklarını çıkartıp iyice ufalayın. İçine tozşeker ve fındığı iyice karıştırın. 35-40 cm çapındaki yuvarlak bir tepsinin içini yağlayın. Birinci yufkayı tepsiye sererek kenarlardan üç parmak yukarı kıvırma payı bırakın. Fazlasını muntazam şekilde kesin. Birinci yufkanın üzerine ekmekli fındıklı karışımın 1/3'ünü yayın. İkinci yufkayı tepsi büyüklüğünde keserek üzerini hafifçe yağlayın. Üçüncü yufkayı da gergin olarak tepsiye serin. Kalan 1/3'ünü üzerine serpin. En alttaki yufkanın kenarlarını yukarı doğru kıvırın. Kıvırdığınız kenarlara çok az yağ gezdirerek bastırın ki cevizli iç dışarıya akmasın. Dördüncü ve beşinci yufkayı tam olarak tepsi büyüklüğünde kesin. Gergin olarak tepsiye yayın. Ucunu yağladınız bıçakla, yufkaların şeklini bozmadan ve en alt yufkaya inmeden dilimleyin. Erittiğiniz tereyağını kestiğiniz dilimlerin aralarına ve tüm tepsinin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Çıkardığınızda ılınması için kenara alın. Şerbeti için, tozşeker ve suyu kaynatın. Tozşeker eridiğinde limon suyunu ilave ederek bir dakika daha kaynatın. Sonrasında ocaktan alarak soğumaya bırakın. Soğuyan şerbetin yarısını ılık haldeki tatlının üzerine gezdirin. Daha sonra şerbetin kalanını yavaş yavaş tatlının tümüne yedirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Category: , , ,

0 yorum